Ta bättre selfies – men anställ också en fotograf ibland

Selfies är en stor del av dagens sociala medielandskap, och det av rätt goda skäl ändå. De är roliga att ta, lätta att dela och kan användas som ett viktigt kommunikationsverktyg. Eller bara för att puta med läpparna och ut som en influencer. Men alla selfies är inte skapade lika. Vissa människor kämpar för att få bra selfie-vinklar eller använda rätt inställningar på sina (HOST!) mobilkameror. Den här guiden lär dig hur du tar bättre selfies oavsett vilken kamera du använder!

-Börja med att hitta en bekväm plats för att fotografera din selfie. Undvik att rikta kameran direkt mot dig själv (såvida du inte vill ha föga smickrande bilder) och försök hitta en plats som släpper in naturligt ljus i rummet. Använd rätt belysning när du tar dina selfiebilder – konstgjorda ljus tenderar att se hårda ut på fotografier och få hudtonerna att se torra och ohälsosamma ut. Välj istället indirekt solljus eller naturliga ljuskällor som fönsterljus om möjligt. Det här är ett gammalt knep från cv-foto!

Överväg att använda rekvisita om de hjälper till att förbättra den övergripande kompositionen av ditt foto – t.ex. poserar du med blommor istället för att bara hålla dem framför ansiktet kan lägga till dramatik och intresse till ett annars vardagligt porträttfoto. Var försiktig när du väljer vilka filter eller effekter Att använda tonemapping-programvara kan förbättra vissa funktioner i dessa bilder, såsom blå himmel; Undvik dock överanvändning av filter som kan dölja viktiga detaljer från tagna bilder

 

Anställ riktiga fotografer när det gäller

Men ska du verkligen använda den där mobiltelefonen eller kameran av låg kvalitet för dina viktiga bilder, som de från din bröllopsdag eller för porträttfotograf Stockholm? Det tycker vi inte.

Att anlita en professionell fotograf kan vara en bra investering för ditt bröllop eller tillställning. De kommer inte bara att ge fantastiska bilder som du kan använda för att fira den speciella dagen, utan de kommer också att skapa oförglömliga minnen som du och dina gäster aldrig kommer att glömma. Här är fem skäl till varför det är värt det att anlita en riktig fotograf:

1. De vet hur man fångar stämningar och känslor. En bra fotograf vet hur man fångar den unika energin från ett visst ögonblick, vilket kommer att få dina bilder att spegla allt speciellt med ditt bröllop eller händelse.

2. Deras bilder kommer inte att se ut som alla andras. Foton kopieras ofta utan någon kreativ input från fotograferna själva – detta kan resultera i lacklustiga fotografier som inte speglar vem du och din familj är som människor.

3. Deras bilder kommer inte att se ut som alla andras. Mobiler producerar vanligtvis suddiga cheesy happy-go-lucky ögonblicksbilder – en erfaren fotografger dig bilder som verkligen fångar vad som pågick under evenemanget.

4. Dina (eller bilderna från fotograf Stockholm) kommer att vara tidlösa. Du behöver aldrig oroa dig för att de ska se föråldrade ut – tack vare modern fotoredigeringsteknik kan professionella fotografer uppnå otroliga resultat med väldigt lite efterbearbetning.

 

Kostar det så smakar det, så är det bara

Att anlita en fotograf kan vara dyrt, men det finns sätt att minska kostnaderna. Ett sätt är att söka efter fotografer som erbjuder priser som passar din budget. Ett annat alternativ är att anlita en frilansfotograf istället för att använda en byrå eller anlita en fotograf på heltid. Frilansfotografer arbetar vanligtvis på projektbasis, vilket innebär att du bara betalar för de tjänster de tillhandahåller och inte för deras omkostnader (som skatter, löner och hyra). Om du letar efter ett prisvärt alternativ kan plattformar för fotodelning online vara det bästa valet. Dessa plattformar låter dig ladda upp dina foton och hitta professionella fotografer som är villiga att använda dem i sina projekt gratis eller till reducerade priser.

Hoppas ni fick lite foto-feedback från mig den här gången. Ciao!