En titt på de bästa sätten att bleka dina tänder

Önskar du att du hade vitare tänder? Det är du knappast ensam om. Människor vänder sig numera till så kallade “remineraliseringstekniker” på grund av både höga tandläkaravgifter, tandläkarskräck och att det kommit många behandlingar som kan verka lite obehagliga för många när det kommer till vita tänder. Det finns många typer av remineraliseringstekniker som kan användas för att minska tandkänsligheten. De inkluderar fluorbehandlingar, topiska fluorbehandlingar och användningen av desensibiliserande (alltså mindre känslighet för de av oss som snackar ren svenska) medel som kaliumnitrat eller natriumfluorid.

Allt detta kan låta väldigt tekniskt – men det är inte så svårt egentligen. Häng med, så snackar vi om det!

Varför vi vill ha vitare tänder?

Vi jagar hela tiden ett vitare och ljusare leende – åtminstone de flesta av oss som är ute efter att träffa någon, eller bara vill vara fräscha. Vi vill ha vitare tänder eftersom det är ett tecken på god hälsa och hygien. Det kan låta simpelt, men det är faktiskt så enkelt: vi vill se bättre ut och känna oss säkrare. Våra tänder är en av de första sakerna som folk lägger märke till hos oss, så om de inte är tillräckligt vita kan vårt självförtroende lida. Många skäms också för tandställning, tandläkarnas byggnadsställningar, men de är alltså helt nödvändiga i vissa perioder.

Remineraliseringstekniker kan hjälpa dina tänder bli mindre känsliga

Tandkänslighet är ett av de vanligaste tandproblemen. Det kan orsakas av en mängd olika faktorer som karies, tandköttssjukdomar och syraerosion. För att lindra tandkänslighet bör du använda remineraliseringstekniker. Dessa inkluderar användning av fluortandkräm och munvatten, regelbundna tandkontroller och rengöringar med din tandläkare eller hygienist för att få tandstensborttagning Stockholm, och att undvika sura livsmedel som kan orsaka mer skada på dina tänder. Skadade eller känsliga tänder blir av naturen mer… ja, känsliga. Det är mikroskador som, liksom andra skydd, släpper igenom mer “skada” till ett känsligare underlag.

Blekningsmetoder – vilken är rätt för dig?

När det kommer till blekning av tänder är den bästa metoden en kombination av produkter och procedurer. Produkterna kan användas hemma för att hålla dina tänder på bästa sätt. Procedurer, såsom blekning hos tandläkaren eller hemblekning med tekniska prylar, kan användas för mer intensiva behandlingar.

När det gäller produkter: Den första produkten du bör använda är tandkräm med fluor. Detta kommer att hjälpa till att skydda dina tänder från hål och tandköttssjukdomar. Den andra produkten att använda är munvatten med fluor som hjälper till att ta bort matpartiklar mellan tänderna så att du inte får hål eller tandköttssjukdomar där heller. Du bör också använda tandtråd dagligen för att ta bort plack på alla ytor dit tandborsten inte kan nå. Som en avloppssanering. Slutligen bör du borsta tungan dagligen för att ta bort bakterier som kan orsaka dålig andedräkt eller andra munhälsoproblem. Det andra alternativet är att använda blekningsbrickor hemma för att hålla dina tänder så vita som möjligt medan du väntar på ditt nästa tandläkarbesök. Rejäl blekning med ljusteknik och liknande går att få hos en riktig tandläkare eller skönhetsklinik (lite som att anlita en städfirma Stockholm för munnen), men det kostar också “accordingly” som det brukar låta.